Met een kleine 30 jaar ervaring in het onderwijs en als zelfstandig lesgever filmeducatie kent Gerrit Vosters het klappen van de zweep. Als germanist en geaggregeerde in het secundair onderwijs is hij sinds januari 1995 leraar Nederlands en Engels aan het Heilig Pius X-instituut te Antwerpen. 

Zijn groeiende filmpassie brengt hem in 2006 bij de masterstudie ‘Film & Visuele Cultuur' aan de UA, die hij in 2008 met grote onderscheiding afrondt. In januari 2009 schiet het project FilmStof uit de startblokken, met als doel de kennis van film- en beeldcultuur bij jongeren in het bijzonder en het brede publiek in het algemeen aan te scherpen.

En met succes. Zo werkt hij onder andere in 2013 en 2014 voor het ‘FilmFest Gent’ een educatief project uit rond respectievelijk Martin Scorsese en Federico Fellini. In 2018 volgt er nog zo'n grote opdracht met een inleidende sessie op het werk van Tim Burton naar aanleiding van een tentoonstelling rond deze veelzijdige kunstenaar in 'C-mine' te Genk. Ondertussen volgt Gerrit ook seminars: in Londen bij scenariogoeroe Robert McKee en in Antwerpen bij David Bordwell. 

Daarnaast richt hij zich vooral op het middelbaar onderwijs. Samen met de ‘Vlaamse Dienst voor FilmCultuur’ (nu ‘Cinea’) ontwikkelt hij ‘Oog op film’, een 15-delige nascholingsreeks voor leraren, die voor hem sindsdien als basis dient voor leerlijnen in enkele middelbare scholen in Vlaanderen. Ook '2x raak', een filmforumproject waarin hij een filmklassieker koppelt aan een recenter werk, is gericht op de tweede en de derde graad van het middelbaar onderwijs.

Sinds 2015 neemt hij op Pius X de rol van interviewer op zich in ‘5 voor 7’. Daarin praat hij met bekende filmliefhebbers over leven en werk aan de hand van hun favoriete fragmenten. In het najaar van 2024 start een nieuw interviewproject. Ook in 'Viewmaster' gaat Gerrit samen met een centrale gast op zoek naar zijn of haar favoriete filmfragmenten. Die vormen een rode draad voor een gesprek over (film)passie en engagement. 'Viewmaster' gebeurt in samenwerking met het Davidsfonds en gaat door in 'Cc 'T Aambeeld' in Aartselaar. 

Tot slot is er Kijkwijzer, 3-delige cursusreeksen die vooral geschikt zijn voor Culturele Centra. In het aanbod zitten voorlopig Kijkwijzer: Filmverhalen onder het mes en Kijkwijzer: BeeldVoorBeeld. Een derde reeks, Kijkwijzer: De Documentaire is in aanmaak.